Brian Polling

Sinds deze zomer is dataverbruik niet alleen in Europa goedkoper, KPN biedt ook aangepaste tarieven voor verschillende landen buiten de EU. Ook Vodafone is volop in ontwikkeling en komt met 4G- en wifi-bellen. Hierdoor is het nu in bepaalde gevallen ook mogelijk om te bellen als er slecht bereik maar wel wifi is.

De toename van het gebruik van verschillende mobiele toepassingen zorgt er ook voor dat bepaalde aansluitingen omgeschakeld moeten worden naar 097-nummers om de gebruikelijke 06-nummers beschikbaar te houden.

Verder blijkt dat Nederlanders relatief weinig data verbruiken. Naarmate er steeds meer abonnementen met grotere databundels worden aangeboden, is de verwachting dat ook het dataverbruik aanzienlijk zal stijgen.

Veel leesplezier!

Brian Polling, brian@pit.nl

KPN biedt goedkoper internet aan buiten EU KPN logoSinds 1 juni 2017 kunnen klanten met een zakelijk mobiel abonnement van KPN bellen en internetten binnen de EU net zoals in Nederland. Per 1 november wordt internetten op de populairste bestemmingen buiten de EU ook voordeliger.

Deze bundel wordt geïntroduceerd op 1 november 2017 en maakt voordelig internetten op de populairste bestemmingen buiten de EU mogelijk. U ontvangt 250 MB voor € 25,-.
Lees verder

 

Vodafone stelt nieuwe dienst VoLTE Enterprise beschikbaar Vodafone logoVodafone stelt vanaf 21 oktober VoLTE Enterprise beschikbaar, een dienst voor 4G en wifi-bellen voor (groot)zakelijke klanten met een Mobile Only. Per 21 oktober krijgen nieuwe Mobile Only klanten en klanten die verlengen naar een Mobile Only abonnement VoLTE automatisch ingeschakeld. Bestaande Mobile Only eindgebruikers volgen eind dit jaar.
Lees verder

Compliance? Meer dan alleen ICT natuurlijk, maar laat ICT niet het sluitstuk zijn! Compliance sealDe afgelopen jaren zijn een aantal regels in Nederland en de EU steeds meer aangescherpt. Privacywetgeving geldt voor iedereen maar binnen sommige specifieke branches gelden specifieke regels. Voor bedrijven die gerelateerd zijn aan financiële dienstverlening geldt per 3 januari 2018 de MiFID II richtlijn. Deze richtlijn schrijft voor dat elektronische communicatie die betrekking heeft op het tot stand komen van transacties en diensten minimaal vijf jaar moet worden bewaard. In de praktijk betekent dat dat e-mails en documenten minimaal vijf jaar moeten worden bewaard, dat kan nogal iets betekenen voor de door u gebruikte back-upoplossing. Daarnaast betekent dit dat telefoongesprekken moeten worden opgenomen die betrekking hebben op klantorders en transacties, ook deze dienen vijf jaar te worden bewaard.

Is uw bedrijf direct of indirect betrokken bij financiële dienstverlening? Twijfelt u of deze richtlijn ook voor u van toepassing is? Wij bieden oplossingen voor de back-up van data en telefonie die het u mogelijk maken aan al deze technische eisen te voldoen. Wij denken graag met u mee hoe we de techniek voor u kunnen invullen. Dan hoeft u ‘alleen nog maar’ de overige zaken rond compliance te regelen.
Lees verder

Nederlanders verbruiken in 2016 relatief weinig mobiele data
Filler
Wifi symbool

In 2016 verbruikten de Nederlandse smartphonebezitters minder data dan in andere landen het geval was. Volgens onderzoekers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling gebruikten Nederlanders iedere maand gemiddeld 1,02GB. Daarmee staat Nederland in de top zes landen met het minste verbruik binnen de gepeilde landen.
Lees verder

Omnummering 06- naar 097-nummers voor MKB en Grootzakelijk Mobiel data only
Filler
KPN logo

Binnenkort worden de KPN zakelijke Mobiel Data Only-aansluitingen omgenummerd van een 06-nummer naar een 097-nummer. Dit is onderdeel van een grote operatie om alle aansluitingen voor de zakelijke markt om te nummeren.
Lees verder