Brian Polling

De herfst is nu echt begonnen en dat betekent dat ook het laatste kwartaal is gestart. In deze periode kijken wij altijd terug op het afgelopen jaar en naar wat het komende jaar moet gaan brengen. De ontwikkelingen op het gebied van het Internet of Things (IoT) is dan ook iets waar wij mee aan de slag gaan. In deze nieuwsbrief lees je precies wat (IoT) inhoudt en wat wij daarbij kunnen betekenen.

Het is vast niet onopgemerkt gebleven, maar de nieuwe iPhone 6S is uit. Dit toestel is de nieuwe variant van de eerder uitgebracht iPhone 6 en is ook via ons te bestellen. Zoals bekend zijn de voorraden van Apple nooit heel groot, bestellingen zullen dan ook worden uitgeleverd op volgorde van binnenkomst.

Apple blijft vernieuwen, want naast een nieuwe iPhone is er ook een update geweest voor iOS. iOS9 is sinds afgelopen maand te downloaden en brengt vele voordelen. Echter is het wel belangrijk dat u oplet met uw dataverbruik. Het kan namelijk zijn dat uw bundel ineens veel sneller op is dan voorheen. Dit komt door een aanpassing in de Wi-Fi-assistentie, deze staat automatisch ingeschakeld. Wij vertellen u hoe u deze kunt uitschakelen.

De techniek ontwikkelt zich steeds verder en helaas is dit ook van toepassing op de negatieve kant. Ransomware is namelijk iets dat steeds vaker voorkomt en dit kan hele vervelende gevolgen met zich meebrengen. Kijk daarom altijd uit met het openen van bijlages uit onbekende e-mails.

Veel leesplezier!

Brian Polling, brian@pit.nl

Internet of Things (IoT) in 2020: Wereldwijd meer dan 26 miljard connected devices PIT logoIoT is een veel gebruikte term en we komen hem steeds vaker tegen. Echter nog te weinig organisaties zijn zich bewust van de mogelijkheden van (IoT). Het verwijst naar een technologie die met behulp van sensoren objecten aan elkaar en aan het internet verbindt. Het is gebaseerd op machine-to-machine communicatie. Het creëert een bredere basis voor efficiënte procesoplossingen en -toepassingen.
Lees verder

Bestel nu uw iPhone 6S bij PiT iPhone 6sDe opvolger van de iPhone 6, de iPhone 6S, is sinds afgelopen maand ook in Nederland beschikbaar voor verkoop. Het design is niet gewijzigd maar intern heeft deze opvolger een flinke upgrade gekregen. Naast de nieuwe camera en verbeterde grafische chip is de iPhone 6S nog sneller dan zijn voorganger en beschikt over 3D Touch waardoor het nog eenvoudiger is om apps te bedienen.
Lees verder

Hoger dataverbruik na update iOS9
iOS 9

Een kleine maand geleden is iOS9 voor Apple uitgekomen en op het moment heeft al ruim 50 procent van de Apple-gebruikers deze gedownload. Aan deze update is de Wi-Fi-assistentie toegevoegd. De intentie van deze toevoeging is dat u altijd snelste internet tot uw beschikking heeft, ongeacht of u nu gebruik maakt van Wi-Fi is of uw mobiele data.
Lees verder

Pas op voor ransomware in uw mailbox!
Spamfilter

Helaas worden we de laatste tijd regelmatig geconfronteerd met klanten die last hebben van “ransomware”, vorige week zelfs twee klanten op één dag. Ransomware is schadelijke software die in een bijlage van een e-mail wordt gevoegd of die je op een website kunt downloaden. Alle bestanden waar deze persoon rechten op heeft, worden versleuteld.
Lees verder