Brian Polling

Het nieuwe jaar is alweer even begonnen en we kunnen terugkijken op een succesvol 2015. Eind 2015 hebben wij de klanttevredenheidsmeting aan u verstuurd en we hebben veel respons mogen ontvangen. Bijna alle opmerkingen en vragen die jullie hierin hebben gezet, hebben wij doorgenomen en we hebben indien nodig contact opgenomen. Gelukkig was het voornamelijk positieve respons. Dit was ook te merken aan het gemiddelde cijfer dat wij van u hebben gekregen, een prachtige 8.4!

Ook de providers luisteren naar u, zo heeft T-Mobile ingespeeld op de vraag van verloren MB’s. MB’s die niet gebruikt worden in het data-abonnement vervallen automatisch de volgende maand. De oplossing is een MB-verdeler, hiermee kunt u op meerdere apparaten gebruik maken van één databundel.

Telfort introduceert op 1 maart de NFC-simkaart. Met deze simkaart kunt u contactloos informatie uitwisselen. Dit is hetzelfde principe als het contactloos betalen met uw pinpas, maar dan voor bedrijven. Dankzij deze simkaart wordt het mogelijk dat u geen pasje meer nodig heeft om het pand in te komen of een aparte betaalkaart voor de bedrijfskantine. Alles kan, indien het bedrijf hierop is ingericht, met de telefoon geregeld worden.

Verder heeft KPN de automatische ‘gemiste oproep sms-berichten’ uitgeschakeld, indien u uw voicemail heeft uitgeschakeld. En wij vertellen u nogmaals over de gevaren van malware, die ook via uw telefoon bij bedrijfskritische bestanden kan komen.

Veel leesplezier!

Brian Polling, brian@pit.nl

Eén databundel voor meerdere apparaten T-Mobile Partner logoFlexibel gebruik van de databundel en MB’s maximaal benutten, dat is wat T-Mobile biedt sinds 1 februari. T-Mobile gebruikers kunnen dankzij de MB-verdeler één databundel op meerdere apparaten gebruiken. Het is eenvoudig om hier gebruik van te maken, zeer flexibel en bij de meeste abonnementen zonder extra maandelijkse kosten.
Lees verder

Telfort brengt NFC-simkaarten op de markt Telfort ZakelijkNear Field Communication (NFC) is een techniek waarmee op een veilige manier data verzonden kan worden. Deze techniek wordt ook al toegepast bij pinpassen. Met het relatief nieuwe contactloos betalen, houdt u uw pinpas naast het pinapparaat en dan wordt de betaling verwerkt. Met de NFC-simkaarten van Telfort is het mogelijk om uw telefoon of ander mobiel device op eenzelfde manier te gebruiken.
Lees verder

Malware via computer op smartphones
Versleutelde computer

Uw smartphone opladen via uw computer, allemaal doen we het wel eens. Maar dit blijkt meer gevaar met zich mee te brengen dan werd gedacht. Er is een nieuwe soort malware ontdekt, deze dringt telefoons binnen via de computer. De software besmet computers, maar dringt de telefoon binnen zodra deze wordt aangesloten op een USB-poort.
Lees verder

Geen 'gemiste oproep' sms meer voor niet-voicemail gebruikers
KPN logo

KNP-gebruikers die hun voicemail hebben uitgeschakeld krijgen sinds 25 januari geen sms meer van een gemiste oproep. In deze sms stond het nummer door wie er gebeld was, hoe vaak en wanneer. Indien u deze sms wel wil ontvangen, moet de voicemail weer ingeschakeld worden. Zodra deze in gebruik is ontvangt u automatisch deze berichten van KPN weer. Indien u wel gebruik maakt van een voicemail, verandert er niks. Er hoeven geen instellingen aangepast te worden, u ontvangt gewoon deze infoberichten van KPN.