Apple maakt het binnenkort mogelijk om de vertragingsfunctie van de iPhone uit te schakelen. Dat vertelde Apple-CEO Tim Cook in een interview met ABC News.

 

Onlangs bleek het bedrijf de prestaties van iPhones met slechte accu's in te perken. Dat is volgens de techgigant nodig om technische mankementen te voorkomen.

 

"We gaan mensen vertellen dat we de prestaties van hun apparaten tot op een bepaald punt inperken, om te voorkomen dat hun telefoons onverwacht opnieuw opstarten", vertelt de topman.

"En als mensen dat niet willen, dan kunnen ze de optie uitschakelen."

 

Hoewel gebruikers de prestatievermindering kunnen uitschakelen, raadt Cook af om dit te doen. "Onze acties tot nu toe waren in dienst van de gebruiker. Dat kan ik niet genoeg benadrukken. Misschien hadden we dat al eerder duidelijk moeten maken."

 

iOS-update

Apple zal de optie in een toekomstige iOS-update beschikbaar stellen. Daarbij zal het ook mogelijk worden om de status van de iPhone-accu te meten.

 

De telefoonmaker werd onlangs aangeklaagd wegens het verslechteren van de telefoonprestaties. Daarnaast onderzoeken autoriteiten in Frankrijk en de Verenigde Staten de kwestie. Inmiddels heeft het bedrijf de prijs voor het vervangen van een iPhone-accu verlaagd.