Over Partners in Telecom

Nieuws

Nederlandse smartphonebezitters verbruikten in 2016 minder data dan in andere landen het geval is.

 

Dat concluderen onderzoekers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Gemiddeld verstookten Nederlanders iedere maand 1,02GB, blijkt uit de cijfers (pdf). Daarmee staat Nederland in de top zes landen met het minste verbruik binnen de gepeilde landen.

 

Nederlanders verbruikten iets meer data dan Belgen, waar het gemiddelde op 860MB per maand stond.

 

In Finland werden gemiddeld de meeste MB's verbruikt, met gemiddeld 10,95GB per maand.

iPhones worden niet trager van nieuwe iOS-versies, blijkt uit een grootschalige studie. Dergelijke geruchten steken vaak op als Apple nieuwe iOS-versies uitbrengt.

 

Futuremark, ontwikkelaar van benchmark-software 3DMark, voert sinds 2016 een studie uit naar de prestaties van verschillende iPhones met verschillende versies van iOS.

 

Het bedrijf heeft meer dan 100.000 van die prestatietests uitgevoerd met zeven verschillende iPhone-modellen en drie versies van iOS. Zo heeft het bedrijf gekeken naar de iPhone 5S, het oudste iPhone-model dat de update naar het nieuwste iOS 11 heeft gekregen.

De telecomproviders Tele2, T-Mobile en Vodafone willen ondersteuning gaan bieden voor ingebouwde simkaarten. Het is echter onduidelijk wanneer dit precies zal gebeuren.

 

Dat vertellen de telecomproviders aan Tweakers. Op het moment worden de zogeheten e-sims gebruikt door de nieuwe Apple Watch, smartwatches van Samsung en de nieuwe Google Pixel 2-smartphone.

 

Een e-sim is een zeer kleine chip die in een apparaat zit verwerkt, die de fysieke simkaart vervangt. De chip leent zich hierdoor voor kleinere gadgets waarin weinig ruimte is voor een simkaartslot.

Het ministerie van Economische Zaken is een veiling aan het voorbereiden van frequenties voor mobiele telecomnetwerken. In het najaar van 2019 moet een landelijke veiling voor de nieuwe frequentieruimte plaatsvinden.

 

De behoefte van consumenten en bedrijven aan diensten via mobiele communicatie neemt de komende jaren alleen maar toe, aldus minister Henk Kamp. De nieuwe veiling leidt tot extra capaciteit voor snellere internetdiensten. ''Zo creƫren we een basis waarmee de digitale economie in Nederland ook in de toekomst volop kan blijven groeien."

Apple heeft dinsdag een nieuwe, nagenoeg randloze iPhone onthuld. Het nieuwe ontwerp betekent de grootste verandering voor de Apple-smartphone sinds 2013.

 

In totaal toonde Apple drie nieuwe iPhones. Naast de randloze iPhone X brengt Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus op de markt. Dat zijn vernieuwde versies van de bestaande iPhone 7 en 7 Plus.
Apple onthulde de nieuwe smartphones tijdens een persconferentie op het nieuwe hoofdkantoor dat Apple in Cupertino heeft gebouwd.

Renessa Swart
Renessa Swart
Bij Partners in Telecom hebben we de kennis, ervaring en mankracht om u te ontzorgen op het gebied van telecommunicatie. Wij weten wat er speelt in de markt van telefonie en kunnen hierdoor snel anticiperen.
Renessa Swart
Renessa Swart
Bij Partners in Telecom hebben we de kennis, ervaring en mankracht om u te ontzorgen op het gebied van telecommunicatie. Wij weten wat er speelt in de markt van telefonie en kunnen hierdoor snel anticiperen.