Over Partners in Telecom

Nieuws

De e-mailaccounts van provider Tele2 zijn niet goed beveiligd, blijkt donderdag uit een onderzoek van RTL Nieuws. Met kennis van de postcode en het huisnummer van het slachtoffer kunnen oplichters toegang krijgen tot een e-mailaccount van een doelwit.

 

Door de klantenservice van Tele2 te bellen, zich voor te doen als eigenaar van het e-mailaccount en de persoonlijke gegevens te delen, kreeg RTL Nieuwstoegang tot de inbox van het slachtoffer.

 

Hiervoor hoefde RTL Nieuws enkel het woonadres en geboortedatum op te geven: informatie die in veel gevallen online te vinden is.

SCHIPHOL - De smartphone is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot ons meest persoonlijke apparaat. Marktleider Samsung, dat in San Francisco tijdens Galaxy Unpacked onder meer de nieuwe S10 heeft gepresenteerd, onderzocht wat voor eisen de consument vandaag de dag aan de mobiele telefoon stelt.

 

Het vorige Unpacked evenement in New York stond in het teken van de Note 9 en de Galaxy Watch.

De Nederlandse overheid moet eisen dat het mobiele netwerk altijd een bepaalde minimumsnelheid kan behalen. Zo luidt een advies in een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

 

De onderzoekers adviseren staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken om een minimumsnelheid voor mobiel internet te verplichten als de frequenties voor het 5G-netwerk worden geveild.

 

Die minimumsnelheid zou in 2022 op 8 Mbps moeten liggen, aldus de onderzoekers. In 2026 zou hij dan opgehoogd kunnen worden naar 10 Mbps.

De standaardbeveiliging van Android schiet flink tekort bij het tegenhouden van malafide apps en phishing. De Consumentenbond adviseert Android-gebruikers om een betaalde virusscanner te gebruiken.

 

De Consumentenbond onderzocht 21 beveiligingsapps voor Android. Het gaat om zowel gratis als betaalde apps, met abonnementsprijzen variƫrend van 7 tot 40 euro per jaar.

 

De werking van die apps werd vergeleken met de ingebouwde beveiliging van Google zelf, Play Protect en Safe Browsing. Play Protect belooft Android-apparaten automatisch te scannen op onveilige apps.

Om slechte dekking en problemen met de verbinding te voorkomen, zou Apple de eerste iPhone met 5G-verbinding pas op zijn vroegst in 2020 willen uitbrengen, zeggen anonieme ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Apple zou zijn iPhone met 5G-mogelijkheden misschien pas een jaar na de introductie van 5G willen uitbrengen, meldt Bloomberg. In sommige landen wordt een uitrol van 5G in 2019 beloofd, in Nederland komt 5G vermoedelijk pas in 2020 voor het eerst beschikbaar. Benodigde frequenties voor 5G worden in Nederland in 2019 pas geveild onder telecomproviders.

Shannon Kopetzky
Shannon Kopetzky
Naast het adviseren in telecommunicatie geven wij samen met onze partner NDI ook opmaat advies op het gebied van IT. Ontwikkelen van software, het leveren van Remote Office en Digitale TV kunnen allen geheel aangepast worden op uw wensen.
Shannon Kopetzky
Shannon Kopetzky
Naast het adviseren in telecommunicatie geven wij samen met onze partner NDI ook opmaat advies op het gebied van IT. Ontwikkelen van software, het leveren van Remote Office en Digitale TV kunnen allen geheel aangepast worden op uw wensen.