Op 18 september heeft Apple een update voor het iOS-besturingssysteem uitgerold, iOS 7. Deze update heeft iets meer impact dan eerder gedane updates. Het eerste wat direct opvalt is de nieuwe vormgeving. iOS 7 heeft een nieuwe structuur die in het gehele systeem is doorgevoerd en de gebruikservaring inzichtelijker maakt. Alle tierlantijntjes zijn weggehaald en onnodige balken en knoppen zijn verwijderd.

IOS 7 is te downloaden voor iPhone 4(s), iPhone 5, iPad mini, iPad 2, 3 & 4 en de iPod touch 5de generatie. De nieuwe iPhone 5s en iPhone 5c zullen standaard over iOS 7 beschikken.

 

Voorbeelden van handige nieuwe functies van IOS 7

1. Controlecentrum: met één veeg van onder naar boven wordt het controlecentrum weergegeven. Het maakt niet uit in welk scherm u bezig bent, met het controlecentrum kunt u altijd "even snel" uw WIFI inschakelen, helderheid van het display aanpassen of direct gebruik maken van de rekenmachine of camera.
2. Foto's: de verbeterde flitser zorgt voor nog meer effectopties. Naast nieuwe effecten kunt u nu via de camera app alle beeld functies uitvoeren, video-opnames, panoramafoto's en normale foto's. Een nieuwe toevoeging is de vierkante foto. De nieuwe effecten zijn toepasbaar op alle fotoformaten.
3. Nieuwe tabbladweergave bij Safari: in het overzicht ziet u alle geopende webpagina's en kunt u scrollen van het ene naar het andere tabblad. u sluit een pagina door 'm van het scherm te vegen.

Deze nieuwe update kan echter in sommige situaties problemen veroorzaken...

Problemen met opladen bij een niet originele laadkabel
Veel onofficiële Lightning-kabels werken niet meer op de iPhone 5, iPad mini, iPad vierde generatie en iPod touch vijfde generatie na het installeren van iOS 7. In iOS 7 laden deze kabels helemaal niet meer op. Het gaat hierbij om Lightning-kabels die niet door Apple zijn gecertificeerd. Kabels die gemaakt zijn door andere accessoiremakers kunnen wel werken, zolang er licentiekosten zijn betaald om Apple's officiële Lightning-techniek te mogen gebruiken (bijv. iCulture). U kunt bij ons officiële Lightning kabels bestellen.

Reparaties en "Zoek mijn iPhone" functie
Apple heeft met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem iOS7 de feature "Zoek mijn iPhone" (ook geldig voor iPads en iPods) verder uitgebreid om vervelende gevolgen van verlies en diefstal tegen te gaan. Helaas betekent dit voor de toestellen met een actieve "Zoek mijn iPhone" functie die worden ingestuurd ter reparatie niet gerepareerd kunnen worden met het reparatiesysteem van Apple. Dit reparatiesysteem wordt gebruikt bij problemen met de software van de iPhone, iPad en iPod. Wij verzoeken u daarom om de "Zoek mijn iPhone" functie uit te zetten, voordat u het toestel ter reparatie aanbiedt.

Wil je alles weten over de nieuwe functies van IOS 7? Kijk op http://www.apple.com/nl/ios/ios7/features/#control-center. Op deze website staan alle nieuwe functies uitgebreid toegelicht met foto's en bewegende animaties.