MS Office 365Microsoft heeft bekend gemaakt dat alle mailboxen van Exchange Online en Office 365 verdubbeld worden. De huidige 25 GB wordt verdubbeld naar 50 GB. Met deze aanpassing zal ook de actieve e-mailer geen last meer hebben van een volle mailbox. Deze aanpassing wordt de komende twee maanden geleidelijk doorgevoerd, vanaf november zal iedereen hier gebruik van kunnen maken. Microsoft biedt u deze upgrade aan als service en is dan ook geheel kosteloos.

Exchange Online is inmiddels verkrijgbaar als zelfstandige service of als onderdeel van een Office 365-abonnement met Office, SharePoint en Lync. Microsoft noemt de verdubbeling van de mailbox-capaciteit zelf dan ook “onderdeel van zijn belofte om Office 365-klanten voortdurend waar voor hun geld te geven.”

Het vergroten van de mailbox naar 50GB is voor de gebruikers van Exchange Online en Office 365. Eerder deze week werd al bekend dat de mailboxgrootte van SkyDrive Pro ruimschoots wordt uitgebreid van 7GB naar 25 GB. Een SkyDrive Pro-account in combinatie met de 50 GB van Exchange Online troeft daarmee qua capaciteit een concurrerende aanbieder als Google ruimschoots af.

Naast het verdubbelen van alleen de gebruikersmailboxen, zijn ook andere mailboxen vergroot. De gedeelde mailboxen en de recource mailboxen (reserveren van ruimtes en apparatuur) zijn beide vergroot naar 10GB. Nu is er dus ook ruimte genoeg om een volledige projectplanning uit te voeren, inclusief de benodigde faciliteiten.

Hieronder een overzicht waarin exact staat bij welke dienst welke mailbox vergroot is of zal worden.

 

tabel