PIT
"De afgelopen maanden heeft PIT mij doen inzien wat een verlengstuk van je telecom je eigenlijk nodig hebt als je de kennis niet in huis hebt. Het is erg prettig om mijn vragen bij PIT te mogen droppen en een goed en vooral snel antwoord te krijgen. Inderdaad een partner die mee denkt en niet alleen voor eigen gewin gaat". Sanne Dorlijn (Goedemensen projectprofessionals)
Oplossingen met persoonlijke aandacht
06 december 2018

'iPhone met 5G pas op zijn vroegst in 2020'

Om slechte dekking en problemen met de verbinding te voorkomen, zou Apple de eerste iPhone met 5G-verbinding pas op zijn vroegst in 2020 willen uitbrengen, zeggen anonieme ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Apple zou zijn iPhone met 5G-mogelijkheden misschien pas een jaar na de introductie van 5G willen uitbrengen, meldt Bloomberg. In sommige landen wordt een uitrol van 5G in 2019 beloofd, in Nederland komt 5G vermoedelijk pas in 2020 voor het eerst beschikbaar. Benodigde frequenties voor 5G worden in Nederland in 2019 pas geveild onder telecomproviders.
31 oktober 2018

Vodafone waarschuwt voor sluwe phishingmails na grote storing

Op internet gaat een e-mail rond die zogenaamd door telefoonprovider Vodafone is gestuurd. Meerdere mensen hebben melding gemaakt van phishingberichten, waarin staat dat gebruikers die last hebben gehad van storingen door kunnen klikken voor een tegemoetkoming.   Vodafone adviseert vandaag vooral niet te klikken.Volgens Vodafone is de mail verstuurd in navolging van de storing die gisteren gebruikers van de provider trof. Het bedrijf adviseert klanten om de afzender van de email te blokkeren en het bericht te verwijderen. Ook wijst de provider erop dat mensen niet op de e-mail moeten reageren.
18 oktober 2018

Cybercriminaliteit zoals WhatsApp-fraude stijgt in Nederland

Incidenten van cybercriminaliteit stijgen in Nederland. Ook neemt fraude via WhatsApp dit jaar fors toe. Vooral het midden- en kleinbedrijf (mkb) wapent zich onvoldoende tegen computercriminaliteit.   Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in zijn Risicorapportage Cyberveiligheid.   Gevallen van cybercriminaliteit blijven groeien in Nederland. Zo werden Nederlanders in 2017 voor het eerst vaker slachtoffer van cybercriminaliteit dan van diefstal.   Afgelopen jaar zei bijna 12 procent van de Nederlanders slachtoffer te zijn geweest van cybercriminaliteit, een lichte stijging ten opzichte van 2016.
18 oktober 2018

Cryptovirus doet zich voor als update voor Adobe Flash

Er gaat een virus rond dat zich voordoet als een update voor Adobe Flash. Dat infecteert gebruikers met malware om cryptomunten te delven.   Dat zegt beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks. Het bedrijf ontdekte het virus, dat al sinds augustus rond zou gaan.   Het virus doet zich voor als een update voor Adobe Flash. Opvallend is dat het virus ook daadwerkelijk de Flash Player updatet.   Ondertussen wordt echter ook een virus genaamd XMRig ge├»nstalleerd. Dat misbruikt de computerkracht van het slachtoffer om de cryptovaluta Monero te delven.