PIT
"De afgelopen maanden heeft PIT mij doen inzien wat een verlengstuk van je telecom je eigenlijk nodig hebt als je de kennis niet in huis hebt. Het is erg prettig om mijn vragen bij PIT te mogen droppen en een goed en vooral snel antwoord te krijgen. Inderdaad een partner die mee denkt en niet alleen voor eigen gewin gaat". Sanne Dorlijn (Goedemensen projectprofessionals)
Oplossingen met persoonlijke aandacht
18 oktober 2018

Cybercriminaliteit zoals WhatsApp-fraude stijgt in Nederland

Incidenten van cybercriminaliteit stijgen in Nederland. Ook neemt fraude via WhatsApp dit jaar fors toe. Vooral het midden- en kleinbedrijf (mkb) wapent zich onvoldoende tegen computercriminaliteit.   Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in zijn Risicorapportage Cyberveiligheid.   Gevallen van cybercriminaliteit blijven groeien in Nederland. Zo werden Nederlanders in 2017 voor het eerst vaker slachtoffer van cybercriminaliteit dan van diefstal.   Afgelopen jaar zei bijna 12 procent van de Nederlanders slachtoffer te zijn geweest van cybercriminaliteit, een lichte stijging ten opzichte van 2016.
18 oktober 2018

Cryptovirus doet zich voor als update voor Adobe Flash

Er gaat een virus rond dat zich voordoet als een update voor Adobe Flash. Dat infecteert gebruikers met malware om cryptomunten te delven.   Dat zegt beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks. Het bedrijf ontdekte het virus, dat al sinds augustus rond zou gaan.   Het virus doet zich voor als een update voor Adobe Flash. Opvallend is dat het virus ook daadwerkelijk de Flash Player updatet.   Ondertussen wordt echter ook een virus genaamd XMRig ge├»nstalleerd. Dat misbruikt de computerkracht van het slachtoffer om de cryptovaluta Monero te delven.
18 oktober 2018

Samsung onthult smartphone met vier camera's op achterkant

Samsung heeft de nieuwe Galaxy A9-smartphone onthuld. Het toestel heeft op de achterkant maar liefst vier camera's. Daarmee heeft het toestel dubbel zo veel camera's als op eerdere recente Galaxy-telefoons zoals de S9 en Note 9. De Galaxy A9 zal voor 599 euro worden verkocht. Daarmee is het toestel duurder dan eerdere telefoons die in de A-lijn verschenen.  
25 september 2018

Voorlopig geen eSIM voor iPhone Xs en iPhone Xr in Nederland

De iPhone Xs en iPhone Xr zijn de eerste Apple-smartphones met ruimte voor twee simkaarten. Niet fysiek, maar wel virtueel. Apple heeft naast een gewone nano-sim namelijk ook een eSIM geïntegreerd. Daarmee kun je een virtuele simkaart als tweede simkaart nemen. Je bent op alle twee de nummers bereikbaar, maar Nederlandse providers zijn niet happig op deze ontwikkeling.