PIT
"De afgelopen maanden heeft PIT mij doen inzien wat een verlengstuk van je telecom je eigenlijk nodig hebt als je de kennis niet in huis hebt. Het is erg prettig om mijn vragen bij PIT te mogen droppen en een goed en vooral snel antwoord te krijgen. Inderdaad een partner die mee denkt en niet alleen voor eigen gewin gaat". Sanne Dorlijn (Goedemensen projectprofessionals)
Oplossingen met persoonlijke aandacht
20 december 2017

Kerstwens PIT 2017

Het is bij NDI en Partners in Telecom een traditie geworden om ieder jaar de kerstwens, die wij u als relatie willen geven, om te zetten in een mooie gift voor een goed doel. Eén van de goede doelen die wij steunen is het Prinses Máxima Centrum, op dinsdag 19 december heb ik aan Prof. Dr. Rob Pieters onze gift overhandigd.    Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Zij doen er alles aan om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen.  
08 december 2017

Tele2 verbiedt gebruik van simkaart in routers, laptops of dongles

Klanten van telecomprovider Tele2 mogen hun simkaarten niet plaatsen in routers, laptops of dongles.   Dat blijkt uit informatie van de provider in handen van Tweakers. Een woordvoerder van het bedrijf wil de maatregelen niet direct bevestigen.   Gebruiken klanten hun simkaarten toch in de betreffende apparaten, dan zullen ze een waarschuwing van Tele2 ontvangen. Klanten die na de waarschuwing doorgaan met het gebruik van de apparaten worden van het netwerk afgesloten.   Tele2 zegt maatregelen te nemen tegen klanten die misbruik zouden maken van hun simkaarten.
01 november 2017

Thuiskopieheffing vanaf 2018 ook op usb-sticks en wearables

De nieuwe tarieven voor thuiskopieheffing zijn vastgesteld voor de periode 2018 tot en met 2020. Daaraan zijn wearables en usb-sticks toegevoegd.   Dat heeft de overheid eerder deze week bekendgemaakt. De tarieven zijn bepaald door de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT). De heffing is een compensatie voor het maken van een kopie van een film of album voor privégebruik.   Aan de lijst van apparaten waarover thuiskopieheffing wordt gerekend, zijn usb-sticks en wearables met opslagmogelijkheid toegevoegd. Voor usb-sticks geldt een heffing van 60 eurocent per stuk, voor wearables is dat een bedrag van 1,20 euro per stuk.
12 oktober 2017

Nederlanders verbruikten in 2016 relatief weinig mobiele data

Nederlandse smartphonebezitters verbruikten in 2016 minder data dan in andere landen het geval is.   Dat concluderen onderzoekers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Gemiddeld verstookten Nederlanders iedere maand 1,02GB, blijkt uit de cijfers (pdf). Daarmee staat Nederland in de top zes landen met het minste verbruik binnen de gepeilde landen.   Nederlanders verbruikten iets meer data dan Belgen, waar het gemiddelde op 860MB per maand stond.   In Finland werden gemiddeld de meeste MB's verbruikt, met gemiddeld 10,95GB per maand.